torstai 9. helmikuuta 2012

Kunnostusta: Barbie

Katselin hieman aikaisemmin kunnostamaani MyScene-nukkea, ja ajattelin että nukke ei varmaan mene hyvin kaupaksi kun hiuksia puuttuu ja tukka näyttää huonokuntoiselta. Joten päätin lisätä nukelle vaaleita raitoja (työtapa tunnetaan nimellä re-rooting tai rerooting) ja tehdä näyttävämmän kampauksen. Samalla sain ajatuksen, että jos joku haluaisi myös raidoittaa nuken hiukset/lisätä puuttuvia hiuksia/vaihtaa kokonaan uudet hiukset, niin teen nyt tähän yksinkertaiset ohjeet reroottaamiseen :)

Tapoja on monenlaisia ja itse voi kehitellä itselleen parhaiten sopivimman tavan, mutta mielestäni tämän on helpoin, ainakin minulle:


Välineet: 
- Nukke jolle hiuksia tullaan lisäämään.
- Toisen nuken pää jolta otan hiuksia koska nuken tukka on muutenkin huonossa kunnossa ja päälle ei ole vartaloa tällä hetkellä, hiuksina voi käyttää myös suoraa hiuskuitua jota saa esimerkiksi täältä.
- Vesilasi jolla kostutetaan hiusosioita, jotta käsittely olisi helpompaa.
- Kampa jolla selvitetään hiukset, piikkikampa on paras vaihtoehto jolla saa helposti siirrettyä hiuksia ja etsittyä "kaljuja kohtia".
- Sakset, kannattaa olla mahdollisimman terävät jotta hiuksia on helppo leikata.
- Kaareva neula, suora neula käy myös mutta kaarevalla on helpompi työskennellä esimerkiksi niskan alueella, sekä neulasta saa paremman otteen vedettäessä. Neula ei myöskään saa olla liian paksu, koska pään reiät ovat pieniä.
- Hyvät hermot ja paljon aikaa, koko pään reroottaus on vaativaa ja vie paljon aikaa

Oikeanpuoleinen kuva näyttää lähtökohdan, hiuksia puuttuu myös muualtakin mutta tuossa on pahimmat ja näkyvimmät kohdat.


Aluksi nukelta pitää irroittaa pää johon unohdin tehdä ohjeet, mutta netistä löytyy monia ohjeita siihen.

1. Työnnä neula hiusreiästä neulansilmä edellä niin että neulansilmä tulee kaula-aukosta ulos ja terävä pää jää päälaelta esiin (jos neulansilmä on suuri niin työnnä neula ensin terävä pää edellä ja vedä kaula-aukosta ulos, näin reikä hieman venyy ja antaa periksi helpommin).

2. Ota sopivan kokoinen osio hiuksia, liian suuri osio on vaikea vetää reiästä ulos. Kasta osion toinen pää veteen (tai jos osio ei ole kovin pitkä niin voit kastaa sen kokonaan) ja solmi toinen pää. Kastelu auttaa hiuksien käsittelyssä.

Nämä kaksi ensimmäistä tehtävää voi tehdä kummassa järjestyksessä tahansa, sillä ei ole hirveästi väliä, mutta itse teen tässä järjestyksessä.


3. Kasta nyt osion toinen pää (se pää missä ei ole solmua), leikkaa osion latvat suoriksi (jotta osio olisi helpompi pujottaa neulansilmään) ja pujota osio neulansilmään. Älä vedä osiota loppuun asti eli niin että solmu on neulansilmässä kiinni, vaan jätä osio niin että neula on suurinpiirtein keskellä osiota. Näin osio on helpompi vetää reiästä.

4. Vedä rauhallisesti ja varoen osio reiästä ulos. Jos osio tulee reiästä läpi, solmu saattaa olla liian pieni (kuten itselleni kävi tässä vaiheessa) joten tee edellisen solmun päälle toinen solmu ja yritä uudestaan.


5. Toista kohdat 1-4 niin monta kertaa kunnes olet saanut koko pään rerootattua :)


Tämä kuulostaa helpolta, ja kun sen oppii niin helppoa se onkin. Vasemmalla kuva kun koko tukka on rerootattu valmiiksi ja suoristettu vielä kiehuvalla vedellä, oikealla kuva kun olen laittanut nukelle pinneillä kiharat, jotka on helppo tehdä kynän avulla (pyöritä osio hiuksia kynän ympärille tiukasti, ota kynä pois ja kiinnitä pinni).

Ja lopputulos:

Toivottavasti joku ostaisi nyt tämän nuken.
7 kommenttia:

 1. hihi, tajusin vasta nyt miten tuo tehdään, vaikka oot kuinka koittanut mulle sitä selittää :D tosta tuli upea <3

  PS. toivottavasti nukke ei joudu kokemaan kamalaa kohtaloa, jonka sille ennustit :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esko ♥
   Ja joo, toivotaan että ei käy niin :(

   Poista
 2. Ihana blogi! Tosi siistiä tämmönen, iski itellekin nukkeinnostus! :O
  Pienenä kehitysajatuksena, et voisko tekstin alla olevan pohjan läpinäkyvyyttä vähentää, jotta taustakuvio ei erottuisi niin selkeästi? Teksti olisi selkeämmin luettavissa.

  Sori, opiskelen ite audiovisuaalista alaa niin kiinnitän herkästi huomioo blogien ulkoasuihin :3

  Mut kumminkin, saat musta uuden lukijan! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mielenkiinnosta! :)
   Ja joo, tää on vaan väliaikanen ulkoasu, aikomuksena on tehdä kokonaan uusi ulkoasu mutta ei ole vielä ollut aikaa eikä inspiraatiota, mutta uusi ulkoasu tulee olemaan selkeämpi ja helpompi lukea :)

   Poista
 3. Vau! Oispa joku tuunannut minunkin barbit lapsena :)

  VastaaPoista